יום 26 לעומר-ההוד שבנצח

*בוקר אור ליום שלישי, יא באייר, 28.4.26 כו בעומר*
26 ימים לספירת העומר, בדיוק גימטריית שם הויה, ונכנסים להתחבר אל ספירת ההוד שבנצח, הודיה נצחית למלך מלכי המלכים על כל השפע והאור וקיומו את עולמנו הפנימי והחיצוני, דרך חיבור לקדושה-
חיבור פנימי של כל יהודי
לקודשא בריך הוא, ליצור לו משכן מזוכך בגופנו, בנפשנו, ברוחנו, בית לאור נשמתנו,
שהיא אור אלוקא ממש- לדור בה.
כל משך ספירת העומר,
עם ישראל עובר תהליך אימון פנימי, נפשי עמוק-
אימון מתוך אמונה,
להתחבר עוד לאמונה שאנו כלי לאלוקות לזרום דרכנו.
ובתוך שבוע הנצח, שמאמן אותנו התמדה, וחיבור לכוחות הפנימיים של עמידות וחוסן,
אנו היום מקבלים עידון עם החיבור להוד, לקדושה, לרכות של הנשמה והלב,
שלמרות כל האימונים שהחיים מעבירים אותנו נדע כיצד
להישאר רכים, רגישים, חומלים, מעונווים....
אז היום אנו מתחברים ליכולת
להמשיך בדרך נטולת אגו,
להיות עקביים אך מבלי להיות נוקשים כלפי עצמנו או כלפי האחרים, להחזיק משמעת פנימית מתוך קדושה- חיבור עמוק מאוד בינינו לבין הקדוש ברוך הוא, ולכן היא משולבת עם רכות וקבלה של עצמנו, של הסובבים אותנו, ושל המציאות על כל פניה וגווניה, ועל כל מה שהיא מביאה איתה-
כמקום וסביבה שמאפשרת לנו לתקן, לברא, ליצור ולשפר את כל מה שהלב מרגיש שדורש שינוי, ומתוך תחושה ורצון לשיפור מתמיד, ולא מתוך שפיטה.
אז איך בפועל נוכל להתמיד במסע החיים, בהגשמת המטרות, אך תוך שמירה על ענווה, הודיה ורכות הלב?!
* נשחרר את הצורך בשלמות,
ונתמקד בכיוון, במטרה העליונה
אך נחלק אותה ליעדים ומטרות קטנות.
* נתחיל לעשות שלום עם עצמנו, ועם הסובבים לנו- גם עם התכונות שמפריעות לנו,
מתוך הבנה שהכל זה שיקוף של מה שמתחולל בתוכינו,
והשינוי תמיד צריך להתחיל מתוכינו, ואז נראה עולם אחר דרך הסביבה החיצונית.
נסיר ביקורת, ודרמות מיותרות,
וכל סיטואציה נשתדל לפתור
מתוך שקט פנימי, ורוך.
* נשנה את השיח הפנימי שלנו, ונחליף מילים כמו "אני חייב/ת" למילים של "אני בוחר/ת", "אני מתרגש/ת", "אני עושה מאהבה"....
* נבדק שאנו לא נסחפים בעשייה בכיוון מטרה מסוימת, ובינתיים מזניחים דברים חשובים אחרים בחיים כמו מערכות יחסים וכד'
* והכי חשוב לזכור להודות על כל מה שאנו עוברים, על הרגע הזה, על אתמול, ועל המחר שיגיע... ולזכור שהכל נעשה אתנו בהשגחה פרטית🫶
הזיכוך הפנימי של הוד שבנתח יגיע מתוך פתיחת הלב והרגש לאהבה המתקיימת בחיינו גם בסיטואציות שנראות לנו הכי הפוכות לכך, גם במקומות שיש כעס שהוא רגש עז מאוד שנובע בתוכו מתוך ציפיה ואהבה, גם במקומות שיש הסתרה על הסתרה, ופה אנו מתבקשים להיות בחיבור הכי עמוק עם הנשמה, ופשוט להרגיש את הניסיון/השיעור/האימון-
להמשיך להיות באהבה
ופשוט לומר- תודה, הללו-יה🙌🙌🫶🫶🫶💫💫💫