top of page

קהילת תפילה ישראל והעולם

ציבורי·7 חברים

ספירת העומר יום 2- הגבורה שבחסד

שבוע טוב ומבורך לכולם🙌 החל מהערב אנו נכנסים כבר ליומה השלישי של ספירת העומר- תיקון התפארת שבחסד שעליו נרחיב בעזרת השם מחר, אך לא נוותר על הסבר עבור התיקון שחל עלינו בשבת.

השבת עברנו תיקון מידת הגבורה שבחסד. הבריאה ביקשה ללמד אותנו כיצד לשים גבולות בריאים בתוך האהבה שלנו, לאזן את מידת החסד שלנו, כך שנישאר משפיעים, אוהבים, נותנים, אך שנדע לעשות זאת לא חלילה מתוך חולשה או ממקום של ריצוי, וגם לא בצורה מוגזמת, ולא מידתית שתהפוך את מידת החסד שלנו למאוסה, ואף אולי משחיתה את הסביבה.

אז איך הבריאה מתרגלת אותנו לאזן את הגבורה שבחסד? התבוננו רגע על השבת שעברה, ושימו לב האם השבת יצא לכם לומר "לא" על ענין כלשהו שבו אתם בדרך כלל מתרצים ישר לענות בחיוב?!

האם יצא לכם לפעול אחרת היום בנוגע לאיזה הרגל שעשיתם מתוך אוטומט, שכבר לא מדויק עם הרטט שלכם, ואולי אף עלה לכם באנרגיה פנימית?!

אם עניתם בחיוב, לאחת השאלות זה סימן שהנשמה שלכם ביקשה לעורר את תשומת לבכם לעניין ולמקום בו החסד שלכם כלפי עצמכם/אדם אחר/עניין אחר/מעשה כלשהו שלכם, יצא מכם בצורה שאינה מווסתת.

הנשמה לא מבקשת מכם להפסיק את החסד שלכם!! נהפוך הוא!  כדי שתוכלו להמשיך את החסד, להרעיף אהבה מתוככם עליכם ללמוד להיות קשובים לקול הנשמה שלכם, לסף היכולת הרגשית והפיזית, ולהשתמש בכפתור המגבר כווסת, באמצעותו תלמדו כיצד לאזן את הווליום של כל פעולת חסד ונתינה שלכם, וכל פעולה של אהבה שאתם נוהגים להעניק לסביבה שלכם מתוך האזנה פנימית עמוקה והקשבה לקול הפנימי שלכם. מתי הוויתכם מורה לכם להעצים את האהבה ולהגבירה, ומתי למתן אותה ולהחלישה... הכל בהתאם לכוחכם הפיזי והרגשי, ולא פחות חשוב מכך- בהתאם ליכולת מושא האהבה, לספוג ולהכיל את אהבתכם, ותוך שימת לב שאהבתכם ניתנת במידה המתאימה כך שלא מתבזבזת או משחיתה.

כך תלמדו להפעיל את מידת הגבורה, המשמשת כמגבר/ווסת למינון מידת החסד שלכם, ולעשות שימוש ממונן במידת החסד, וכך לשמור גם על האנרגיה שלכם, וגם על סביבתכם.

כיצד תדעו לפעול תמיד בצורה מאוזנת? פשוט למדו לעצור נתינה אשר מגיעה מתוך עייפות או חוסר כוח, ובדקו את הנתינה שלכם בכל רגע נתון: "האם אני נותן/ת באהבה מתוך חוזקה ורצון טוב – או כי קשה לי להציב גבול?" לפי התשובה שלכם, תדעו בדיוק מתי להגביר ומתי למתן את הנתינה שבאה מתוך אהבתכם, כך שתהה מאוזנת ומתואמת עם קול הנשמה שלכם.

*הנחיה לתרגול מדיטציה פנימי קצר:* פנו לכם כמה דקות של שקט עם עצמכם.

שבו בנוחות, אם אתם ישובים על כסא או ספה- וודאו שכפות הרגליים שלכם נוגעות ברצפה או שפשוט תשבו ישירות על שטיח/דשא/רצפה ברגליים מקופלות, זקפו את הגב, והרפו את גופכם, תוך כדי לקיחת נשימה עמוקה, בה בקשו להאט את המקצב והרטט של פעימות ליבכם. נשפו את האוויר מתוככם החוצה באיטיות.... וחזרו שוב על תהליך של – שאיפה… נשיפה… מספר פעמים; תאפשרו לגוף להירגע, ולתודעה להתכנס עמוק פנימה. כעת בקשו להתחבר למידת החסד שבליבכם- באמצעות בקשה לפתיחת הלב. העבירו את תשומת הלב שלכם לאזור הלב- הרגישו כיצד אור רך וחמים מתפשט בתוך ארבעת חדרי הלב, ומרחיב אותם בקצוות בעדינות. חיזרו בלבכם על המנטרה: "יש בי אהבה גדולה, ורצון ענק להעניק ולתת." הרגישו כיצד אור האהבה הטוב והפשוט מתפשט החוצה בתוך לבבכם וממלא אותו, עד שממשיך ושוטף את כל גופכם בגלים עדינים של אהבה טהורה.

כעת, זה הזמן בו נבקש להפעיל את ווסת הגבורה שבאהבה, כדי למנן את הנתינה והאהבה המתפשטת מכם, ממש כמו שממננים תרופה לדם, שתחלחל בדיוק במידה הרצויה...

ראו כיצד מתחזקת סביב ליבכם הילה זוהרת ויפה המגינה ושומרת עליו, אור האהבה שבלבכם עדיין נותר פתוח לעולם, אבל כבר יש לו צורה וגבול ברורים, המשייכים את האהבה שלכם בדיוק למקומות הראויים לה, והיא כעת מתפשטת מתוככם החוצה, בהתאם לרמת האנרגיה הפנימית שלכם, לתחושת הכח שבכם, ולפידבק שאותו אתם מקבלים מסביבתכם....

אמרו בליבכם את המנטרה: "הנתינה שלי והאהבה שלי נעשות מתוך בחירה מודעת, מתוך אינסוף האהבה שבנשמה, אך עם זאת היא מווסתת אל יעדה בקצב שהגוף והלב שלי מסוגלים להעניקה, ובאופן ובעוצמה שהסביבה יכולה להכילה; בשל כך, נכון בעבורי שאשים לה גבול בכל רגע שאחוש צורך בכך, ואגבירה בכל רגע שאבחר בכך."

וכעת נאזן הכל יחד, נרגיש כיצד הלב נותר פתוח, מהדהד, ורוקד אהבה בתוכינו, אך מאיר אותה כלפי חוץ בתוך מסגרת וגבול מדויקים- ללא סגירת הלב… וללא הצפה… רק אהבה טהורה ממוננת, מווסתת, נעימה, ומדויקת.

התבוננות ואימון לחיים: בחרו סיטואציה שבה אתם מרגישים שאתם נותנים יותר מדי או מתקשים להציב גבול. דמיינו את עצמכם שם: רגועים, שלווים, ברורים, ואוהבים, אך גם מדויקים ואותנטיים- אומרים את שלכם בפשטות, אדיבות ובלי דרמות מיותרות, גם אם היא לא מתאימה לרצון הצד השני....

קחו נשימה עמוקה… ואמרו לעצמכם בלב: "האהבה שלי חזקה ועוצמתית דווקא כי יש לה גבול, והיא מידתית" וכעת, פקחו עיניכם באיטיות וחזרו לכאן ולעכשיו לרגע הזה. הרגישו איך הלב שלכם מתחדש בעוצמה של אהבה מווסתת ומדוייקת עבורכם ועבור הסביבה כולה וכעת נזכה להשפיע אהבה וחסד בצורה משתנה המותאמת לנו ולסביבה, פעם מוגברת, פעם מופחתת ותמיד- במידה הנכונה🙌✨️

7 צפיות

הרשמה

ל'מדרשותא' >

bottom of page